Reklama
 
Blog | Daniel Zeman

Čechám škodí nečasismus bez gulí

 

Předchozího stranického premiéra s až přespříliš velkými gulami nahradil ministerský předseda totálně bez gulí. 

 

Premiér Nečas se musel asi pořádně orosit, když proslovil u příležitosti Mezinárodního strojírenského veletru podstrčený projev od velkého profesora o škodlivém vlivu dalajlamismu a pussyriotismu. Přesto ho pronesl slovo od slova, aby si udobřil velkého profesora a jeho mocné odpadlíky. Profesor si ho ještě vychutnal vlastním slovním druhem – klausismem. Tak nikdo v celé zemi nemůže pochybovat o tom, že Nečasovy gule jsou pevně v sevření trestající ručky velkého profesora. Tedy kdyby bylo co chytit. Nečas ukázal, že nemá ani špetku vlastní důstojnosti, když přečetl proslov, podobný těm, kterými vítaly některé neblahé osobnůstky dějin okupanty. 

 

Ve stejný čas kardinál Duka odsoudí Pussy riot jako Stalinovo řádění, je vidět, že pro restituce se velké církve zřeknou Kristových ideálů (jak uvádí Tomáš Halík na podporu Pussinek, vezměme si například vyhnání kupců z chrámu, které ale dnešní velební pánové raději ani neuvádějí). Jen když je možné zakousnout se do pečené kachny že? No a proč tedy nepodpořit profesorovu oblíbenou diktaturu výměnou za to, za to, že velký profesor povolí restituce? 

Reklama

 

Premiér Nečas tak svojí rozbředlostí a beztvarostí pustil vládu velkému profesorovi. Ba co víc opět pootočil kormidlem směrem na východ. Nečasova ubohost (jinak se tomu říci nedá) je o to pikantnější,že jsme si prožili půlku minulého století pod nadvládou diktatur a každé slovo, které prošlo ze západu v naší podporu, působilo jako balzám na duši. Nyní, když máme možnost se vyjádřit proti dvěma diktaturám, budeme držet hubu. Pokud velký profesor mluví o tom, že Evropa ztrácí gule, tak my jsme si je dobrovolně odřezali a předhodili je těm největším hyenám v okolí. Máme premiéra, který je schopen vyměnit základní pilíře západní demokracie za chvilkové pohlazení od velkého profesora.