Reklama
 
Blog | Daniel Zeman

Týden k neuvěření

 

Minulý týden ministr nedokázal vysvětlit šestnáct miliónů na svém kontě a skončil. Do areálu zbrojařské firmy vlítnul bratr odkloněného zbrojaře a postřílel část vysokého managementu. V nedělní televizní diskusi miliardář vypráví o chamtivém a korupčním Hradu a podhradí. Vše během jednoho týdne!

 

Už jsme asi tak otupělí, že nám to přijde přirozené, ale to co se odehrálo vlastně za půlku jednoho týdne se v nějaké normální západní zemi naší velikosti odehraje stěží za celý rok. Nedá se říci, že by se všechno co se stalo nějak zásadně přecházelo, noviny nic nezamlčují, ale na druhou stranu ani nechrlí jeden rozbor za druhým. Jeden by čekal tisíce blogů, komentářů, ale ne. Stejně tak nedělní vystoupení miliardáře Babiše nepřineslo téměř žádné reakce ze strany poškozených, ať je to Hrad, Bárta, nebo další.

 

Krom již zmiňovaného otupění je tu však ještě jedna varianta. Tedy že se v celé situaci nikdo nevyzná. Chladná reakce na Babišovo vystoupení i snaha nerozpitvávat dále zbytek minulého týdne jasně nahrávají obavám z toho co bude dále. Na koho dalšího Babiš ukáže, jaký další bratr bude střílet? Čí odkloněné miliony se naleznou? Na straně vládnoucího establishmentu je citelná nervozita a výstřelky už si dovolí snad jen Dalík.

Reklama

 

Stejně tak je tomu na straně komentátorů, vyznat se v dnešní situaci je téměř nemožné. Je Babiš dalším Bárou nebo se opravdu někdo snaží něco udělat? Pověsti jsou různé, ale jsme schopni doopravdy rozhodnout? Co když je to poslední šance na návrat do stavu, kdy se krade jen slušně? Ale co ta řepka? Kam až sahá kauza pandurů a co se za ní skrývá? Co to je ten Key Investments? Kdo je svině a kdo celkem hodný? Prostě dát dohromady z tohohle všeho nějaký vektor je dneska nemožné a to tak, že už se v tom nevyzná ani samotná galerka. 

Jediné jisté je, že jsme ve velkém očekávání.