Reklama
 
Blog | Daniel Zeman

Volal mi Pelta

 

„Č...k a co chtěl? Nic.“ Legendární scénku z vystoupení Ivánku kamaráde zná asi každý. Když jsme se před lety všichni řehtali nad výkony dvojice Lábus – Čtvrtníček, stěží by nás napadlo, že Pelta bude jednou vládnout fotbalovému svazu a č…k bude nejpopulárnější slovo českého fotbalu. 

 

Rok 2011 a vše je jinak. Pelta zatím urazil cestu ze Sparty do Jablonce, aby se mohl vrátit v podobě bosse českého fotbalu. Fotbalová reprezentace se proměnila z víceméně skromných a pracovitých kluků v partu děvkařů, ochlastů s rancem velkohubých keců (až na čestné vyjímky). A já se ptám pro koho se ten fotbal vlastně dělá?

 

Ano jsme národem nevděčných fanoušků, kteří jen remcají a fandí pouze v případě, že se daří. Ano na ligu fanoušci nechodí, ano na reprezentaci fanoušci nechodí, ale fakt si někdo myslí, že když pobíhá v tangách na letišti, že nám to vrátí? Pomůže zvolení Pelty a resuscitace Ivánka, jakožto kluka, kterej tomu rozumí a takových je sakra málo, k oživení českého fotbalu? On byl Ivánek Horníků taková oběť. Přece to děláme všichni a je nespravedlivý, že to odnesl jen on!

Reklama

 

Líto je mi těch kluků, kteří do reprezentace nakoukli nedávno skrze sympatické výkony v naší lize, protože se je díky neschopnosti realizačního týmu nepodařilo uchránit od rychlého přijetí většinové reprezentační debility. Ono se nelze divit,  když je někomu lehce přes dvacet a najednou hraje takovéhle zápasy, že přejme chování některých mazáků, ale to je věc trenéra a ten tam bohužel není.

 

Cestou z barážového utkání v Černé Hoře parta nadšených „reprezentantů“ v kruhu za tiché podpory trenéra řve něco o tom, že Radek Drulák, tehdejší reprezentant a nynější kritik bídných reprezentačních výkonů, nemá přirození, tedy vlastně ču..ka. Pak ze sebe navzájem strhají šaty a ožerou se. Nový šéf a starý bafuňář Pelta volá po amnestii pro hráče. Asi je dobře, že na nových reprezentačních dresech není státní znak.